duminică, 6 decembrie 2015

ULTIMILE CUVINTE …



Ultimele cuvinte rostite de Steve Jobs, înainte de moarte: "Acum când am făcut bani cât pentru trei generaţii ..."

 




Steve Jobs a pierdut în anul 2011 lupta cu cancerul pancreatic.
Cunoscut pentru stilul lui de viaţă modest dar şi pentru rigurozitatea şi perfecţionismul de care dădea dovadă pe plan profesional, ultimele cuvinte ale regretatului om de afaceri sunt simple, dar înduioşătoare, de efect şi îi contrazic întreaga existenţă a acestuia, dedicată în proporţie majoritară carierei:

"Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor. În ochii altora, viaţa mea este un simbol al succesului. Cu toate acestea, în afară de munca mea, nu prea am alte motive de bucurie. În final, averea este doar o “felie” de viaţă cu care sunt acomodat, obişnuit. În această clipă, zăcând pe patul de spital, filmul vieţii mele mi se perindă prin faţa ochilor. Realizez că toată recunoaşterea, laudele, bogăţia de care m-am bucurat au pălit, au devenit fără de sens în faţa apropiatei morţi. În întunericul camerei, mă uit la luminile verzi de la aparatele care mă ţin în viaţă, aud sunetele mecanice sacadate făcute de ele şi simt respiraţia Zeului Morţii apropiindu-se. Acum când am făcut bani cât pentru trei generaţii, ar trebui să ne concentrăm pe alte aspecte ale vieţii care nu au legătură cu partea financiară.
Trebuie să fie ceva mai important de atât ! Să fie relaţiile … să fie arta, să fie un vis neîmplinit din tinereţe … Fuga non-stop după bani transformă o persoană, cât de normală ar fi ea, într-o ciudăţenie asemenea mie. Dumnezeu ne-a lăsat simţurile ca să recepţionăm dragostea, sentimentele celor din jur. Şi nu iluziile false aduse de averi. Toţi banii, toate proprietăţile şi investiţiile din viaţa mea ... nu le pot lua cu mine în mormânt. Tot ce pot lua sunt amintirile scăldate în iubirea dată şi primită. Acestea sunt adevăratele bogăţii care te vor urma, însoţi mereu, dându-ţi puterea şi lumina care sunt necesare să mergi mai departe.

 


Dragostea nu cunoaşte distanţă. Viaţa nu are limite. Mergi unde vrei să mergi. Atinge vârfurile pe care vrei să le atingi. Totul se bazează pe 2 lucruri: inima şi mâinile tale. Atât. Poţi să angajezi pe cineva să conducă maşina în locul tău, să producă bani pentru tine. Dar nu poţi plăti pe cineva să îndure boala în locul tău. Lucrurile materiale pierdute mai pot fi recuperate. Dar e un lucru care nu poate fi recuperat odată pierdut: viaţa. Când o persoană intră în sala de operaţie, va realiza că există o carte pe care nu a terminat-o de citit – “Cartea trăitului sănătos”. Indiferent de etapa vieţii în care ne aflăm acum, odată cu trecerea timpului, ne vom confrunta cu ziua în care cortina va cădea peste noi.
Pune preţ pe dragostea pentru familia ta, iubeşte-ţi consortul, prietenii. Poartă-te bine cu tine. Preţuieşte-i pe ceilalţi", a spus Steve Jobs.



P.S. pentru cei care (mai) au TIMP, pot incerca sa se „trateze” si pe http://vibratiavindecarii.blogspot.ro/ (LIMITE sau LIMITARI ?: Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi.). 
Este evident ca acelasi medicament pentru o anume maladie are efect/consecinte diferite pentru diversele persoane tratate (fiecare cu ADN-ul/fixurile sale si/sau durerile-suferintele-obsesiile/bucuriile-sperantele-fericirile respective); pe de alta parte, pentru NOI cei care suntem deja la check-in-ul plecari spre alte zari, este tarziu/tardiv/inutil sa mai apelam/incercam astfel de remedii …