miercuri, 30 aprilie 2014

… si daca – DA ???





Discutam/vorbeam/comentam/analizam si treceam in revista diverse/diferite subiecte/evenimente/intamplari/”chestii” etc. Pentru unele, putin probabile/lipsite de certitudine/greu-dificil de crezut/indeplinit/infaptuit s.a.m.d., Andra arunca incertitudinea incertitudinii:

… si daca – DA ???



Bazele teoretice (pseudo-stiintifice ?) …
Robert Lanza, cercetator la Advanced Cell Technology, a dovedit prin fizica cuantica faptul ca moartea nu exista !!!





Cand trupul isi termina „bateriile”, mai raman 20 de wati de „energie informationala”.
O noua teorie stiintifica demonstreaza ca moartea trupului nu este punctul terminus al calatoriei sufletului, asa cum, de altfel, sustineau si stramosii nostri ...
Prin observatii ce tin de fizica cuantica s-a ajuns la notiunea de „lumi multiple” sau „multivers”, in loc de „univers”. Noua teorie care demonstreaza ca moartea nu exista are la baza conceptul de biocentrism.

Adica, exista un numar infinit de universuri si tot ceea ce este posibil sa se intample are loc in unele dintre acestea. Iar ceea ce nu este posibil sa se intample este doar moartea !
Toate aceste multiple universuri exista simultan si, indiferent ce se intampla intr-unul dintre acestea, „actiunea” se continua intr-un altul.

Daca un corp este distrus intr-un univers, nucleul energetic de 20 de wati – masurat stiintific – care a facut creierul sa functioneze ca un computer nu se stinge odata cu trupul. Se stie de ani multi ca „energia nu se distruge, se transforma”, iar „fantana energo-informationala” a creierului, cum au numit cercetatorii cei 20 de wati, transcede intr-o nou univers.

Un experiment, publicat recent in „Science”, arata comportamentul unei particule ce trebuia sa treaca simultan prin doua separatoare de fascicule. Particula a trecut prin primul separator de fascicule. Cat timp aceasta a petrecut in separator, un Observator oarecare se poate decide sa actioneze comutatorul celui de-al doilea separator, pornindu-l sau oprindu-l. Ceea ce Observatorul a decis la acel moment, a determinat particula sa se comporte intr-un anume fel, sa treaca mai departe sau sa mai astepte. Indiferent de alegerea pe care a facut-o Observatorul, particula este cea care experimenteaza optiunile. Ideea e ca manifestarea energiei transcede ideea clasica de timp si spatiu. Ganditi-va la cei 20 de wati de energie ca la un holoproiector, care afiseaza rezultatele experimentului pe un ecran. Indiferent daca Observatorul a oprit sau a pornit al doilea separator de fascicule, holoproiectorul ramane activat de aceeasi baterie de 20 de wati.
Conform Biocentrismului, spatiul si timpul sunt doar instrumente pe care creierul uman, „bateria de 20 de wati”, le foloseste ca sa aranjeze intr-o forma accesibila informatiile primite. Mintea are nevoie de ele. „Bateria” nu, doar le proceseaza la un moment dat, dar functionarea ei categoric nu depinde de timp si spatiu.
Orice se intampla cu trupul uman, „bateria” este cea care va experimenta trecerea prin „al doilea separator de fascicule”. Aici intervine Multiversul.
Intr-un univers, trupul poate sa moara, dar simultan, in alt univers, el poate continua sa traiasca. Practic, ceea ce au descoperit cercetatorii acum, in trecut se numea Pomul vietii, a carui filosofie se regaseste in toate culturile antice.
Stravechiul „pom al vietii”, care arata ca ce este in Cer, asa si pe Pamant ….


Este Thorul, „legatura Cer – Pamant”, care constituie calea prin care „fantana nemuritoare de energie”, „bateria de 20 de wati” purtatoare de infoenergie sare dintr-un univers in altul.
In stiinta, Thorul poarta denumirea de Podul Einstein-Rosen; podul Einstein-Rosen sugereaza/schiteaza/imagineaza calea de legatura intre universuri:



De fapt, sunt mai multe poduri, fiecare catre alt univers, care uneste „gaurile negre”. Conform acestei teorii, universul in care ne aflam noi se afla in interiorul unei gauri negre, care exista in interiorul altui univers si tot asa.
Cine este Observatorul care alege sa ne comute la un moment dat, acordand „bateriei” energoinformationale sa experimenteze si alte universuri ?
Rugaciunea „Tatal nostru” contine esenta acestei teorii: „Tatal nostru care esti in ceruri (…)/ Faca-se voia Ta, precum in Cer, asa si pe Pamant” !

In cautarea FERICIRII …

Recapituland/concluzionand/comentand/traducand:
-                     deci NU EXISTA, in mod absolut - MOARTE;
-                     TOTUL este un mozaic dual MATERIE/ENERGIE cu o ENTROPIE HAOTICA (sau infinit mai complexa/complicata/rafinata pentru, inca, gandirea/intelegerea uman !); placenta Bosonului Higgs/Particulei Dumnezeu este INFORMATIA;
-                     TOTUL este un melanj dual TIMP/UNIVERS; orice entitate are 2 elemente: CORP FIZIC si SUFLET … cu amandoua exista VIATA (biosistemele !) … numai CORP FIZIC = PAMANT/CENUSA … numai SUFLET = INFORMATIE (???) …
-                      
………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………

In cautarea FERICIRII … dificil, aproape imposibil; in primul rand ar trebui formulata o DEFINITIE astfel incat sa se cunoasca obiectul activitatii … deci cate VIETI – atatea tipuri/modele/prototipuri de FERICIRE !

………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………

… rămâne IUBIREA:



şi calvarul PĂCATELOR:



………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………

In situatii limita (pierderea unei fiinte iubite, necazuri, dezastre, suferinte, depresii etc./etc. si s.a.m.d) apare deci tentatia scăpării de CALVAR; trecerea peste podul Einstein-Rosen se poate face:
-         individual;
-         in grup (New Age);
-         in/cu/pe generatii (Emo). 




De unul singur, ori esti putin ne/bun, sau esti mult bun …
INAINTE de gest ramane mereu dilema/intrebarea/incertitudinea:

… si daca – DA ???

… adica faci si gestul si PODUL nu exista, LUMILE PARALELE sunt o eroare stiintifica/conceptuala/de judecata … din notiunea de GAURA NEAGRA nu exista decat NEGRU de DOLIU; “DUPA” – chiar asa sa fie, pentru noi muritorii de rand, NU ar mai conta !
… si totusi:

… si daca – DA ???

duminică, 13 aprilie 2014

PRIMUL Sfant Paste … de dupa …




PRIMUL Sfant Paste … de dupa plecarea ANDREI

Ce culoare trista si muzica sfasietoare au, uneori, cuvintele PRIMUL / ULTIMUL









PRIMUL si ULTIMUL … cat de cumplit/adanc/rascolitor este sensul/intelesul acestor doua repere/jaloane ale TIMPULUI
Ce infinita simfonie de nuante/buchet de sentimente, de la EXTAZ la AGONIE, au aceste invocari/rememorari/amintiri …
PRIMUL poate fi si ULTIMULULTIMUL poate sa nu mai fie niciodata PRIMUL
PRIMUL Sfant Paste … de dupa plecarea ANDREIPRIMUL – sa nu fie inca ULTIMUL


PRIMUL Sfant Paste … de dupa plecarea ANDREI






duminică, 6 aprilie 2014

Pe langa plopii fără sot ...



„Si te privesc nepasator
C-un rece ochi de mort ...


Eram in curtea catedralei "Gloria Tibi Domine" asteptandu-mi iezisorii sa iasa de la gradinita Roza Zangara; stateam pe zidul scund de beton si priveam inghetatul cer de un albastru dureros si adanc … zdrente de nori pluteau dusi de vantul de primavara ca sa dovedeasca ca timpul se scurge si clipa trece …

Gigliola Cinquetti - Il Condor/El Condor PASA = http://youtu.be/vS7uPC_I4E0


Privesc sirul falnic de copaci care strajuiesc si dubleaza gardul de fier forjat cu stalpi cu sulita in varf, sub forma de cruce; dintre mandrii plopi si plute, unul era uscat, fara muguri si frunzisoare … murise !

Mondial - If the wind would come = http://youtu.be/NAsrpxxmzS0


Mi-a zburat gandul la mine si ciclicitatea vietii; m-a cuprins un amar/profound/imens regret … Ca si in alte dati, nu stiu exact daca durerea plecarii spre celalalt taram se refera strict si delimitat la persoana mea sau la cei dragi pe care-I las si nu le mai pot acorda prezenta/sprijinul/ajutorul/anturajul meu …
… regrete …

Tudor Gheorghe - Pedeapsa macului = http://youtu.be/GWTFbIjqh1c


Detaliind, ca si in alte dati, nu stiu exact daca parerile de rau se refera numai la “plecarea in sine” sau si la momentul/perioada/timpul “nasterii” ?!?
M-am nascut prea devreme ? M-am nascut prea tarziu ?
Fiecare “era/vreme/timp” are plusuri si minusuri, raze albe si negre, parfumuri roz si albastre, lumini dulci si amare …

Sunt etape/momente de referinta ale fiecaruia; viata este o astfel de ciclicitate:
·                Nasterea; data, locul, parintii sunt atribute date de Dumnezeu; genele si cromozomii de zestrea genetica; caracterul si comportamentul sunt partial mostenite si mult influentate de cei “7 ani” … implacabil fiecare are o soarta si un destin chiar daca uneori fiecare mai poate schimba “macazul” !
·                Maturizarea Bebelusului; pana pe la 5 ani reusesti sa mergi, vorbesti, intelegi sufficient ca sa devi un pomisor de sine-statator; evident ca ne referim la nivel statistic, cu abaterile si erorile care fundamenteaza regula !
·                Copilaria; dulcea si inegalabila copilarie incepand cu clasele primare, vacantele la tara/bunici, prima minge/papusa/tableta s.a.m.d.;
·                Adolescenta; prin “liceu – cimitir al tineretii noastre” si partial facultatea pentru formarea profesionala si germinarea “carieriei”; traiesti aventuri cu Submarinul Doxa si carticelele de 15 lei, Ciresarii/Cu toate panzele sus, calatoresti cu Jules Verne, iubesti multiplu – sincer – unic cu Mihail Drumes, epuizezi clasicii rusi/de limba engleza/franceza si gusti putin amalgam de filozofie/SF/tehnica; tumultos, cu meandre, dulce/amar cu tipete de durere/placere, nerepetabil, cu ardere totala si resurse neregenerabile;
·                Prima maturizare; terminarea facultatii (au fost si cazuri “fara” si cerul este totusi fara gauri !), armata [la cei “fara”, acum a aparut masteratul/doctoratul (unii pe “bune”, altii cu copii/clone)], stagiatura, intemeierea unei familii – sau singuratatea – ori alte orientari sexuale …
·                Maximum Power; vieti, destine, romane si nenumarabile saga; mozaice, vitralii si amestecuri unice ca si AND-ul fiecaruia; durata de la 20/25 la 50/55 de ani;
·                Efficiency, Performance, Wisdom; destula minte (niciodata insa prea multa/in exces !), suficienta sanatate, intelepciunea scolii vietii traite; pana pe la 60 – 65 de ani; ca un vin vechi rafinat si aromat/puternic si ametitor/pe sfarsite; ca o ironie a sortii nimeni nu se gandeste la batranete, moarte si sfarsit … nu traieste CLIPA pe deplin si asteapta/amana pentru MAI TARZIU, fara sa realizeze ca va fi PREA TARZIU !
·                PENSIONAREA; incepe declinul, coborarea pe clopotul lui Gauss, vremea renuntarilor si resemnarilor; se trece de la venitul salarial substantial la o pensie anemica care se clatina lunar sub valoarea raportului angajati-contribuabili/milogi subventionati; in loc de faima si traficul de influenta al doctorilor-profesorilor-inginerilor-finantistilor nu te mai cunoaste nimeni, nu mai suna telefonul non-stop si ajungi sa pretuiesti farmaciile dupa promoti si adaosurile comerciale practicate; sunt doua categori: unii care vor savura LIBERTATEA si altii care vor plange “jugul” mai bine sau mai prost platit … ramane universalul “batranete haine grele” si starea de sanatate devine “timpul probabil” al fiecarei scurte zile si lungi nopti;
·                SENIN / INNOURARE sau de la EXTAZ la AGONIE; cei care s-au eliberat prin pensionare sunt in extaz/ceilalti agonizeaza;
·                SFARSIT; FIN-ul/END-ul poate fi instantaneu/fulgerator - sublim si frumos sau ornat cu bomboane pe coliva: Alzheimer, metastaze, dementa senila, pareze, atacuri cerebrale, anus contra naturii si alte fineturi/delicatesuri … dupa/apoi: ca si in viata – unii cu monumente de Carrara, alti cu cenusa intr-o cutie de ness …
… regrete …

George Zamfir - Sound of SILENCE = http://youtu.be/E9FGStP_xMo


O mare parte din timp, în ciuda eforturilor pe care le întreprindem, credem că nu suntem în stare să realizăm nimic bun. Se întâmplă ca în fiecare zi să ne comparăm slăbiciunile cu punctele forte ale altor persoane.
Când începem să ne comparăm cu alţii, uităm că acele persoane pot avea slăbiciuni chiar în punctele în care noi suntem puternici, excelăm în autocritică şi ne auto-condamnăm …
Nu trebuie să ne comparăm cu nimeni altcineva, pentru că fiecare dintre noi este unic; deci:
1. Trebuie să fim recunoscători pentru ceea ce avem; unele persoane pot părea că au FOARTE MULTE dar nu pot avea TOTUL;
2. Este bine să ne mulţumim cu ceea ce avem şi să nu comparăm vietile noastre cu ale altora. Nu vom şti niciodată povestea din spatele “crucii” fiecaruia ….
3. Esentiala este EXISTENTA/VIATA; fara – discutia nu are sens/continut !
4. Fundamentala in viata este SANATATEA; fara – NIMIC nu e !
5. NU exista FERICIRE ca atare ca sa te zbati sa o atingi/gasesti/traiesti; este o stare mentala, un produs al gandirii noastre invers proportional cu capabilitatile intelectuale ale fiecaruia; un prost/tampit este fericit in nestiinta lui, iar un mare spirit sfarseste in chinurile intrebarior si incertitudinilor existentiale …

Oamenii evolueaza enorm cand ajung sa se confrunte cu propria lor mortalitate. Am invatat sa nu subestimez niciodata capacitatea cuiva de a evolua. Unele schimbari sunt de-a dreptul fenomenale. Fiecare experimenteaza o varietate de emotii intr-un timp foarte scurt: negare, frica, manie, remuscare, mai multa negare, si la final - acceptare. Fiecare individ, se pare, ca si-a gasit pacea interioara inainte de a pleca pe drumul vesnic. Cand ii intreb daca au unele regrete sau daca ar fi facut ceva diferit in viata, unele teme comune ies mai mereu la suprafata:
  1. Imi doresc sa fi trait viata dorita de mine nu viata la care s-au asteptat ceilalti de la mine;
Acesta este cel mai frecvent regret. Cand oamenii realizeaza ca viata lor este aproape terminata si privesc inapoi la ea, este usor sa vezi cat de multe vise au ramas neimplinite. Majoritatea oamenilor nu au onorat nici macar jumatate din visele lor si au ajuns la finalul vietii sa realizeze ca acest lucru este din cazua decizilor pe care le-au luat sau nu le-au luat.
Este foarte important sa incerci sa onorezi macar o parte din vise de-a lungul drumului, caci din moment ce sanatatea incepe sa te lase este prea tarziu. Sanatatea aduce o libertate pe care multi nu o realizeaza decat cand nu o mai are; "batranete - haine grele !" ...

2. Imi doresc sa nu fi muncit atat de mult ...
Acesta este un regret care vine in special de la barbati deoarce pentru generatiile mai vechi ei sunt cei care aduceau o paine in casa in timp ce nevestele erau in mare parte casnice. Ei si-au pierdut copilaria, tineretea si compania partenerei de viata muncind.
Daca iti simplifici viata si faci alegeri constiente de-a lungul drumului, este posibil sa nu ai nevoie de un castig atat de mare precum crezi, iar prin crearea unui spatiu mai mare in viata ta vei deveni mai fericit si mai deschis spre noi oportunitati, unele mai potrivite pentru noul tau stil de viata.

3. Imi doresc sa fi avut curajul sa imi exprim sentimentele
Multa lume isi exprima sentimentele in ideea de a mentine o pace cu ceilalti. Ca rezultat, se multumesc pentru o existenta mediocra si niciodata nu devin ce sunt cu adevarat capabili sa devina.
Nu putem controla reactiile celorlalti. Totusi, chiar daca la inceput lumea nu reactioneaza cum ai vrea la schimbarea ta de atitudine, pana la urma faptul ca ai vorbit onest, va conduce relatia la un nivel mult mai sanatos. Ori asta ori va elibera relatia nesanatoasa din viata ta. In orice fel tu ai castiga.

4. Imi doresc sa fi stat in contact mai mult cu cei dragi din familie si prietenii mei
De cele mai multe ori, nu reazlizeaza cu adevarat beneficiul prietenilor vechi decat in ultimele saptamani din viata. La finalul vietii realizeaza ca cel mai important lucru sunt persoanele si nu bunurile materiale pe care le-au strans si din cazua carora s-au indepartat de cei mai vechi prieteni. La asta se rezuma ultimele saptamani din viata: la dragoste si relatii.

5. Imi doresc sa fi incercat sa fiu mai FERICIT
Acesta este un regret surprinzator de comun printre muribunzi. Multi nu realizeaza decat la final ca fericirea este o alegere. Cand esti pe patul de moarte, nu mai conteaza ce gandesc altii despre tine. Ce minunat ar fi sa poti zambi din nou ...

Viata este o alegere. Este VIATA TA. Alege constient, alege inteligent, alege onest, alege fericirea !!!
Opreste TIMPUL ! TRAIESTE CLIPA ! OPTEAZA PENTRU FERICIRE !

Conclusiv - este gandirea libera si nonconformista o boala mintala ? In conformitate cu ultima completare a DSM-IV (Manualul de diagnosticare si statistica a tulburarilor mintale) cu certitudine este !
Manualul respectiv identifica o noua boala mintala numita "ODD" (tulburarea de opozitie si comportament sfidator). Definita ca: "un model de comportament sfidator, neascultator si ostil", simptomele includ: chestionarea autoritatior, negativism, ostilitate etc....
Manualul este utilizat de psihiatrii pentru a diagnostica bolile mintale si cu fiecare editie noua se gasesc in el noi boli. Incepem sa devenim mai bolnavi ? Este din ce in ce mai geru sa fi sanatos la minte ? Autorii spun ca este din cauza ca sunt capabili sa gaseasca aceste tulburari mai usor in prezent. Criticii replica, ca au prea mult timp liber … adica ar trebui „sa traim/munci – NU sa gandim” sau „sa lasam mintea sa sa se prabuseasca !?!” …
Noile tulburari mintale identificate in DSM-IV includ: aroganta, narcisisim, creativitate peste medie, cinism si comportare anti sociala. In trecut se numeau "trasaturi de personalitate", dar acum sunt BOLI

… dar care dintre noi nu este un bolnav ???



… biete ANIMALE BOLNAVE !!!