miercuri, 30 aprilie 2014

… si daca – DA ???





Discutam/vorbeam/comentam/analizam si treceam in revista diverse/diferite subiecte/evenimente/intamplari/”chestii” etc. Pentru unele, putin probabile/lipsite de certitudine/greu-dificil de crezut/indeplinit/infaptuit s.a.m.d., Andra arunca incertitudinea incertitudinii:

… si daca – DA ???



Bazele teoretice (pseudo-stiintifice ?) …
Robert Lanza, cercetator la Advanced Cell Technology, a dovedit prin fizica cuantica faptul ca moartea nu exista !!!





Cand trupul isi termina „bateriile”, mai raman 20 de wati de „energie informationala”.
O noua teorie stiintifica demonstreaza ca moartea trupului nu este punctul terminus al calatoriei sufletului, asa cum, de altfel, sustineau si stramosii nostri ...
Prin observatii ce tin de fizica cuantica s-a ajuns la notiunea de „lumi multiple” sau „multivers”, in loc de „univers”. Noua teorie care demonstreaza ca moartea nu exista are la baza conceptul de biocentrism.

Adica, exista un numar infinit de universuri si tot ceea ce este posibil sa se intample are loc in unele dintre acestea. Iar ceea ce nu este posibil sa se intample este doar moartea !
Toate aceste multiple universuri exista simultan si, indiferent ce se intampla intr-unul dintre acestea, „actiunea” se continua intr-un altul.

Daca un corp este distrus intr-un univers, nucleul energetic de 20 de wati – masurat stiintific – care a facut creierul sa functioneze ca un computer nu se stinge odata cu trupul. Se stie de ani multi ca „energia nu se distruge, se transforma”, iar „fantana energo-informationala” a creierului, cum au numit cercetatorii cei 20 de wati, transcede intr-o nou univers.

Un experiment, publicat recent in „Science”, arata comportamentul unei particule ce trebuia sa treaca simultan prin doua separatoare de fascicule. Particula a trecut prin primul separator de fascicule. Cat timp aceasta a petrecut in separator, un Observator oarecare se poate decide sa actioneze comutatorul celui de-al doilea separator, pornindu-l sau oprindu-l. Ceea ce Observatorul a decis la acel moment, a determinat particula sa se comporte intr-un anume fel, sa treaca mai departe sau sa mai astepte. Indiferent de alegerea pe care a facut-o Observatorul, particula este cea care experimenteaza optiunile. Ideea e ca manifestarea energiei transcede ideea clasica de timp si spatiu. Ganditi-va la cei 20 de wati de energie ca la un holoproiector, care afiseaza rezultatele experimentului pe un ecran. Indiferent daca Observatorul a oprit sau a pornit al doilea separator de fascicule, holoproiectorul ramane activat de aceeasi baterie de 20 de wati.
Conform Biocentrismului, spatiul si timpul sunt doar instrumente pe care creierul uman, „bateria de 20 de wati”, le foloseste ca sa aranjeze intr-o forma accesibila informatiile primite. Mintea are nevoie de ele. „Bateria” nu, doar le proceseaza la un moment dat, dar functionarea ei categoric nu depinde de timp si spatiu.
Orice se intampla cu trupul uman, „bateria” este cea care va experimenta trecerea prin „al doilea separator de fascicule”. Aici intervine Multiversul.
Intr-un univers, trupul poate sa moara, dar simultan, in alt univers, el poate continua sa traiasca. Practic, ceea ce au descoperit cercetatorii acum, in trecut se numea Pomul vietii, a carui filosofie se regaseste in toate culturile antice.
Stravechiul „pom al vietii”, care arata ca ce este in Cer, asa si pe Pamant ….


Este Thorul, „legatura Cer – Pamant”, care constituie calea prin care „fantana nemuritoare de energie”, „bateria de 20 de wati” purtatoare de infoenergie sare dintr-un univers in altul.
In stiinta, Thorul poarta denumirea de Podul Einstein-Rosen; podul Einstein-Rosen sugereaza/schiteaza/imagineaza calea de legatura intre universuri:



De fapt, sunt mai multe poduri, fiecare catre alt univers, care uneste „gaurile negre”. Conform acestei teorii, universul in care ne aflam noi se afla in interiorul unei gauri negre, care exista in interiorul altui univers si tot asa.
Cine este Observatorul care alege sa ne comute la un moment dat, acordand „bateriei” energoinformationale sa experimenteze si alte universuri ?
Rugaciunea „Tatal nostru” contine esenta acestei teorii: „Tatal nostru care esti in ceruri (…)/ Faca-se voia Ta, precum in Cer, asa si pe Pamant” !

In cautarea FERICIRII …

Recapituland/concluzionand/comentand/traducand:
-                     deci NU EXISTA, in mod absolut - MOARTE;
-                     TOTUL este un mozaic dual MATERIE/ENERGIE cu o ENTROPIE HAOTICA (sau infinit mai complexa/complicata/rafinata pentru, inca, gandirea/intelegerea uman !); placenta Bosonului Higgs/Particulei Dumnezeu este INFORMATIA;
-                     TOTUL este un melanj dual TIMP/UNIVERS; orice entitate are 2 elemente: CORP FIZIC si SUFLET … cu amandoua exista VIATA (biosistemele !) … numai CORP FIZIC = PAMANT/CENUSA … numai SUFLET = INFORMATIE (???) …
-                      
………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………

In cautarea FERICIRII … dificil, aproape imposibil; in primul rand ar trebui formulata o DEFINITIE astfel incat sa se cunoasca obiectul activitatii … deci cate VIETI – atatea tipuri/modele/prototipuri de FERICIRE !

………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………

… rămâne IUBIREA:



şi calvarul PĂCATELOR:



………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………

In situatii limita (pierderea unei fiinte iubite, necazuri, dezastre, suferinte, depresii etc./etc. si s.a.m.d) apare deci tentatia scăpării de CALVAR; trecerea peste podul Einstein-Rosen se poate face:
-         individual;
-         in grup (New Age);
-         in/cu/pe generatii (Emo). 




De unul singur, ori esti putin ne/bun, sau esti mult bun …
INAINTE de gest ramane mereu dilema/intrebarea/incertitudinea:

… si daca – DA ???

… adica faci si gestul si PODUL nu exista, LUMILE PARALELE sunt o eroare stiintifica/conceptuala/de judecata … din notiunea de GAURA NEAGRA nu exista decat NEGRU de DOLIU; “DUPA” – chiar asa sa fie, pentru noi muritorii de rand, NU ar mai conta !
… si totusi:

… si daca – DA ???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu