sâmbătă, 30 aprilie 2011

EFECTUL MOZARD

Indiscutabil că muzica are un efect substanţial/sesizabil asupra psihicului uman şi este utilizată ca şi „substanţă activă de bază” în terapiile moderne PSI.



Ca orice lucru insuficient cercetat şi cunoscut, domeniul naşte controverse şi diverse atitudini/reacţii de la neluarea în seamă la exagerări de tipul modificării/creşterii IQ-ului:


Evident apare şi interacţia/corelaţia „materialul clientului şi măestria croitorului”; vis-à-vis de timpul ascultării - contează şi vârsta „pacientului”:

§         Bebeluş – http://youtu.be/sL_7p2FfWLk

§         Adolescent – http://youtu.be/saalGKY7ifU

§         Matur – http://youtu.be/4sMc-p19FIk

§         Copil senil - http://youtu.be/_-ifJRhG2rw

Sunt numeroase bolile şi maladiile; în aceeaşi măsură au fost dezvoltate şi se pot utiliza/încerca o infinitate de „medicamente”: clasici şi monştrii, stiluri şi genuri, compoziţii româneşti sau de aiurea ….; farmacia cu simfonică şi populară/lăutărească/petrecere reprezintă un alt univers.
Fără a discuta despre Adrian Păunescu, cenaclul a fost indiscutabil o alternativă de care nu trebuie să ne fie ruşine; să amintim cu drag şi vinil-urile din U.R.S.S şi Bulgaria.
Urmează PC şi boxele cu scurte/modeste ieşiri pe internet. Apar CD-R/W şi formidabilul format MP3; dezmăţul se dezlănţuie cu generalizarea cablului sau wireless router/packet switching şi mană cerească - motorul/serviciile Google cu infinita e-muzicotecă YouTube şi videoclipurile MP4.
Pe lângă electronica nano-sofisticată, efecte placebo sau in vitro propriilor trăiri se obţin şi cu o simplă vioară:



Peste toate domnesc regal şi fast IUBIREA/DRAGOSTEA, SPERANŢA şi GÂNDURILE POZITIVE:

Rămâne eterna întrebare: suferinţa/frica de timpul scurt al trăirii pe acest Pământ, cu ce tip de "pastile Wolfgang Amadeus" să le tratăm ?!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu