sâmbătă, 9 februarie 2013

Steag/opinie si ... STEAGURI


Băsescu, preşedintele tuturor maghiarilor

 

 

 

 

 

 

 

George Stanca

 

http://adevarul.ro/news/politica/basescu-presedintele-tuturor-maghiarilor-1_511614574b62ed5875f076b4/index.html

 

9 februarie 2013, 11:55

 

Ştiam că e lichea, deşi m-a păcălit de două ori să-l votez şi l-am votat ... Am crezut  în minciunile sale vizionare, sociale, vrăjeala aia de doi bani; în lozinca aia cretină şi mincinoasă cu ”să trăiţi bine”. Când bine nu o duce decât gaşca lui de asfaltangii ai neamului. Eu, care-l ştiam oarecum, chiar am crezut că voi trăi mai bine cu el, ca preşedinte. Nu sunt singurul român dezamăgit de preşedintele meu.

Nu îi reproşez grobianismul acela din prima noapte când a dus sticla de şampanie la gură ca ultimul drojdier, nici dacă-i săreau mucii din nas or vomita pe podium, era alesul meu drag. Părea că e ”de-al nostru, din popor.” Poate că este din popor, din topor, poate că este... dar CU  poporul nu mai e de mult. Mai grav, a devenit un soi de duşman al  propriului norod. Poate că nu a fost niciodată cu neamul, dar a ştiut să disimuleze. Căci, îmi este greu să suport  -  intelectual, cadru universitar, creator, jurnalist român, un român normal în ultima  instanţă -  un comportament de-a dreptul deviant din partea preşedintelui meu. Jignitor, insultător la adresa românilor.
Căci, iată, apare scandalul steagului maghiar, al autonomiei secuieşti, provocarea ordinară şi urinară a unui ambasador care poate fi orice:  provocator,  orbitor, malaxor, sau găinar, mercenar, closetar, poponar, marinar, numai ambasador nu. Ambasadorul ăsta pârlit  joacă rolul danciului care, dacă treceai pe la el prin mahala îţi cerea o ţigară, tu spuneai că nu ai, el te-njura , tu-i dădeai un şut în cur, el ţipa şi atunci ieşea gaşca de gealaţi: ”de ce dai, mă, în copil ?” etc. Băsescule, am fumat ţigara asta.
Toată media românească urlă. El tace. E  isterizată. El tace. Părem a fi în prag de război - ... te las cu bine, mamă!..., treceţi batalioane Carpaţii,...la arme, la arme!... El tace. Mortu-n păp’şoi, bre! Tace, tace tace!
De fapt, tot ”conflictul” îl văd a fi  diversiune subtilă în care se simte amprenta lucrăturii prezidenţiale; a igliţei de intrigi cotrocenene; a ”jmekerului„ specializat în ţesături fine, sulfilate. Băse - primul ţesător al Patrie..că filator se pare că a fost... Un maestru al războiului, de  şesut, al manigansării; un intrigant de geniu. Tot românu’ manipulat, dezinformat e indignat,  îngrijorat, anchietat. Iar El tace.
Şi apoi, bruscamente, dumnealui preşedintele tuturor românilor  -  ba al ungurilor... ! –  ”se râde”  cu ungurul  Orban pe la sardanapale europene. Ne sfidează, adică. Pe noi. Pe ai lui. Râde de propriul popor. De cel care cândva  l-a ales şi l-a adulat. De cel care l-a votat cu două mâini.
Mă-ntreb, monşer, ca Nenea Iancu: să nu fie fo manevră clocită la Miercurea Ciucului de sărbători? Să se mai deie udemerimii un drept, o ciosvârtă, ceva cât de ”mic” cât o plăcuţă bilingvă !? Că ei aşa sunt: ceata lui Piţigoi//dai într-unu ţipă... zece . Ca neguţătorii levantini, care supralicitează de la prima întrebare;  cer o sută de dolari pe un obiect ce nu face nici doi. 
Dle Preşedinte, Traiane draghe, dacă tot te-ai familiarizat de revelioane şi de alte paranghelii cu bucătăria şi cu felul maghiar de a trăi; dake plac la tine ceardaşul ozosep, paprikaua şi colacii curtoşi; dake  pupi la gură pe Orbanul lor, dacă tragi palinka, (...palinka maià) cu udemeriştii ăia lunecoşi -  mai lunecoşi decât tine - cu care i-ai vândut şi pe ţărănişti, de ce nu te muţi, omule, la Budapesta? Să vedem cât ţi-ar suporta şi ”ungurii tăi” minciunile...Că, zău, noi  ne-am săturat . Şi nu ne-am supăra. Eu te-aş da şi gratis... 
                                                                                                                                                        (pamflet)

.... si totusi: