miercuri, 14 ianuarie 2015

autism



AUTISM


CUM I-AM DAT FIULUI MEU AUTISM !!!

 

http://descrieri.ro/cum-i-am-dat-fiului-meu-autism/

 

1
UUUUUUUU …. mama ce-o sa mi-o mai iau de la 90 % din mamicile care vor citi postarea asta! Cu toate astea, imi fac curaj sa o scriu … la 2 saptamani dupa ce am primit articolul original. E o chestie de open-mind, e un apel de genul: Cine vrea sa asculte, sa o faca ! Cine nu … problema lor. La fel cum spune si mamica aflata in situatia asta: “Nu am nevoie sa imi spuneti cat de proasta am fost si nici mila voastra nu imi trebuie. Vreau doar sa invatati din greselile mele”.
Iar eu, tocmai pentru ca am avut norocul sa am doi ingeri perfect sanatosi, am curajul sa postez articolul asta, sa il traduc pe cel original si poate sa deschid ochii catorva mamici ce repeta greselile autoarei articolului original. Oricum eu sunt o mama nebuna care isi tine copiii in chilotei si maieu cand eu stau cu hanoracul pe mine … asta e problema mea!(am 2 mame, o bunica si o tona de matusi si prietene care se iau de metoda mea de a-i creste … I don’t give a “2 bani” ! pe metodele de parenting varate cu forta de altii … Citesc, ascult, invat atunci cand mi se pare ceva interesant.
Bun ! Gata ! Articolul: Mentionez ca este o traducere cat mai exacta a articolului ce poate fi gasit aici !

“Cum i-am dat fiului meu autism”

Acest articol are ca scop alertarea tuturor celor ce nu au fost atenti la epidemia autismului din ultima perioada. Autoarea isi pune sufletul pe tava sperand ca va salva alti copii. Umilinta ei e combinata doar cu un puternic sentiment de moralitate si inteligenta. Desi isi asuma intrega responsabilitate pentru conditia fiului sau, adevarul e ca medicina moderna trebuie sa raspunda pentru foarte multe vieti distruse.

————————————————————————————————————————————————-

Ar trebui sa incep prin a spune ca am fost crescuta in spiritul religiei Catolice. Conceptele de impacare si iertare sunt adanc infipte in mine. Am crescut mergand la spovedanie intr-o Manastire superba, unde Parintele Francis, un calugar varstnic, imi tinea mana in timp ce ne plimbam si eu imi ceream iertare pentru greselile facute. De fiecare data cand plecam de la el simteam o usurare imensa si iubire neconditionata. Din pacate, Parintele Francis a plecat dintre noi acum multi ani si eu nu m-am mai spovedit de atunci. Crezul meu spiritual a evoluat si s-a schimbat de-a lungul anilor, dar ideea de iertare este inca legata de cum imi conduc drumul prin viata. Sunt lucruri pe care le-am facut si pe care stiu ca Dumnezeu le-a iertat. Cu toate astea, sunt convinsa ca nu voi reusi niciodata sa ma iert pentru greselile ce acum se rasfrang in trupul frumosului meu de 7 ani care imi spune zilnic ca sunt “Cea mai buna mama din Univers”. Stiu adevarul si intr-o zi il va stii si el. Toate aceste actiuni “de neiertat” au fost facute cu cele mai bune intentii, dar stim cu totii ce se spune despre “bunele intentii” si “drumul catre iad”. O recunosc aici, pentru ca toata lumea sa o vada: I-am dat baiatului meu Autism. Eu am facut-o. Si nimeni nu poate schimba asta vreodata.
Deci … cum i-am dat eu copilului meu autism ? As vrea sa pot spune ca a fost un singur lucru pe care l-am facut; un lucru pe care as putea sa il iau inapoi si sa faca lucrurile frumoase si usoare, dar nu e asa. A fost greseala peste greseala, atac peste atac. Urmatoarele sunt cele mai mari greseli pe care le-am facut si care au contribuit la dobandirea Autismului de catre fiul meu. Voi pune link-uri care pot fi usor de citit si de inteles, mai degraba, decat linkuri catre studii efectuate asupra autismului. O simpla cautare pe Google despre oricare din subiectele astea va va da mai multa informatie decat ati vrea vreodata sa aflati. Asa ca … asta e:

1) Ecografii
Am avut cel putin 5 ecografii in timpul sarcinii. Mi s-au dat asigurari ca sunt perfect sanatoase pentru copil. Pana la urma poti sa iti faci o ecografie in mall, asa ca le-am considerat sigure. GRESIT ! Desi nu mi-am facut ecografii in malluri, nici nu am cautat in amanunt informatii despre ele. Ecografiile au fost, de fapt, implicate in cazuri de autism, printre alte afectiuni neurologice. Cu toate ca nu exista nicio legatura directa cauza-efect, s-au gasit suficiente dovezi pentru continua cercetarile in acest sens si a recomanda masuri de precautie. Potrivit acestui articol, “Cercetarile arata ca populatia expusa la ecografii are un risc de nastere prematura de 4 ori mai mare, rata crescuta de afectiuni cerebrale, demielinizarea celulelor nervoase, dislexie, intarziere in vorbire, epilepsie si tulburari de invatare.” Suna cunoscut ?

2) Sirop de porumb cu doza crescuta de fructoza (cred ca asa se traduce)
Am baut Coca Cola in fiecare zi a sarcinii. Imi era incredibil de greata si ma facea sa ma simt mai bine. Dar dupa ce dau pe repede-inainte cativa ani, Coca Cola classic a fost implicata intr-un scandal monstru legat de cele mai mari doze de mercur gasite intr-o bautura carbogazoasa. Nu am mancat nici macar o gura de peste pe durata sarcinii de frica intoxicatiei cu mercur, Cu toate ca nu am stiut ca era mercur in Cola, recunosc ca a bea si a manca porcarii nu era bine pentru bebelusul meu,

3) Lortab/Acetaminophen (Paracetamol) in timpul sarcinii
Eu am fibromialgie. Provoaca dureri suportabile in mod normal, dar in timpul sarcinii depaseau orice limita. Ginecologul meu mi-a prescris Lortab (substante active: bitartrat de hidrocordona = calmant opioid si acetaminophen = paracetamol), spunandu-mi ca nu traverseaza placenta si ca este perfect sigur pentru copil. Ma durea atat de rau incat nu aveam de gand sa aflu mai multe. Am avut incredere in ginecologul meu si aveam nevoie sa ma simt mai bine.
Inca o data, am crezut oare SINCER ca e bine pentru bebe ? Logic ca nu. Lortab este un medicament de categoria C (considerat de FDA), lucru care inseamna ca nu exista suficiente studii umane pentru a-l pune in categoria “sigur”, dar, potrivit studiilor pe animale, nu exista dovezi ca ar face rau. Nu am putut gasi nicio cercetare sau niciun studiu care sa lege in mod direct Lortab-ul de Autism, dar instinctul de mama imi spune ca nu a fost ok.

4) Pitocin (Oxitocina administrata intravenos)
Doua dintre ecografiile pe care le-am facut spre sfarsitul sarcinii aratau ca nivelul lichidului amniotic era extrem de scazut, asa ca Ginecologul meu m-a sfatuit sa inducem travaliul. Dupa cateva ore de administrare Pitocin la nivel scazut, prin perfuzie, personalul din spital m-a incurajat sa semnez un act prin care eram de acord sa creasca nivelul de Pitocin peste limita legala. Acum pare absurd, dar atunci eram in niste dureri crunte si cei de la spital mi-au spus ca e totul perfect sigur si ca acel nivel e folosit la spitale din mai multe state are USA. Potrivit lor, Montana are niveluri maxime scazute fata de media nationala. Am primit Pitocin timp de 36 de ore. Aici e o explicatie foarte clara a riscurilor folosirii Pitocin-ului.
“In cazul folosirii crescute sau pe durata lunga a Pitocinului, debitul de sange, implicit cel de oxigen, catre uter este redus foarte mult. In timpul contractiilor naturale exita un interval sufient intre contractii pentru oxigenarea bebelusului pana la urmatoarea contractie. In travaliul indus sau asistat, contractiile foarte apropiate ca timp sunt mentinute pentru o perioada mai lunga, scurtand intervalul in care bebelusul poate primi oxigen. Reducerea cantitatii de oxigen pe care bebelusul o primeste in timpul travaliului poate avea consecinte pe termen lung asupra functionalitatii creierului”




5) Cezariana
George Malcom Morley, un excelent obstetrician si medic ginecolog a desfasurat cercetari masive asupra legaturii dintre cezariana si Autism, concluzionand: “Un copil nascut prin cezariana are de 3-4 ori mai multe sanse sa sufere de Autism” Teoria lui se bazeaza pe taierea rapida a cordonului ombilical, si sunt suficiente motive sa ii dam dreptate. Sunt multe elemente ce fac parte dintr-o cezariana incat e greu sa determini adevarata problema: anestezia, imobilitatea post-partum, trauma travaliului, taierea prematura a cordonului ombilical, medicamentele post-operatorii sau lipsa bacteriilor “bune” existente in flora vaginala ce se transmit la nasterea naturala; toate aceste elemente constituie, individual, un suspect in legatura dintre cezariana si Autism. Si daca le punem la un loc, e usor sa vedem cum combinatia lor poate ave un impact negativ asupra bebelusului.
Dar, pentru ca am luat decizia proasta de a face ecografii, care au dus la decizia asupra travaliului indus cu ajutorul Pitocinului=>trauma travaliului, a rezultat cezariana. Inca nu pot sa cred cate femei aleg sa faca cezariana din motive de ordin estetic – nu voi elabora acest subiect. Bleah. O sa fiu sincera; Inca am un gust amar cand ma andesc la asta. Chiar imi doream o sarcina naturala. Sotul meu si cu mine am fost la orele de pregatire pentru nastere, am exersat acasa…si dupa 36 de ore de iad indus, tot m-am ales cu o cezariana. A fost o “asa” urgenta, incat mi-au facut anestezie generala, cu toate ca cerusem epidurala.

6) Antibiotice
Oh, Doamne, unde sa incep ? Am atatea sentimente impartite asupra antibioticelor, dar uite ce stiu: Fiul meu a fost expus la antibiotice in timpul travaliului. Apoi, dupa nastere, timp de doua saptamani, prin transfer in laptele matern. Apoi a avut 5 ture de antibiotice pana la varsta de un an, pentru o infectie cronica la ureche. Cu toate ca tot ce am spus pana acum e crunt, exista un moment care pentru mine iese in evidenta si ma face sa vars: o singura doza de Augmentin, cand avea 6 luni. La vizita de rutina de la 6 luni a fost diagnosticat pentru a doua oara cu infectie la ureche. I s-a facut vaccinul impotriva celor 7 boli, cu toate ca era bolnav si am plecat cu o reteta pentru Amoxicilin. Peste 6 zile, facuse o infectie a cailor respiratorii superioare, iar infectia de la ureche i se agravase. Pentru ca amoxicilina nu isi facuse efectul, pediatrul a prescris Augmentin. Dupa prima doza, in 24 de ore, copilul meu a avut 35 de scaune acide, lichide. Pur si simplu piele de pe fundulet i se desprindea ca foile de ceapa. Nu vazusem vreodata asa ceva, si nici nu am mai vazut de atunci. Durerea era de nedescris. Am sunat doctorul si mi-a schimbat antibioticul … cu un altul … in 8 zile puiul meu a avut in el 3 tipuri diferite de antibiotic. Episodul asta a fost crunt. Sistemul lui digestiv nu a mai fost la fel de atunci. Nimic nu a mai fost la fel de atunci.
Si acum vine partea pe care ar trebui sa o stie toata lumea despre Augmentin: A fost implicat in Autism. Augmentinul e facut din Amoxicilina si clavulanat de potasiu. In timpul fabricarii, acidul clavulanis e fermentat, lucru care implica mari cantitati de amoniu/uree. Si cea mai mica doza de uree ingestata poate duce la inflamarea tesutului digestiv si tesutului cerebral. Va sfatuiesc sa cititi bine despre acest antibiotic inainte sa il folositi.

7) Vaccinuri
Nici nu stiu ce sa spun despre vaccinuri in afara de faptul ca daca as putea sa o iau de la capat, copiii mei nu ar face nici macar unul. Dintre toate greselile pe care le-am facut, daca ar putea fi una singura pe care sa o iau inapoi, ar fi dozele de vaccin, fara a sta pe ganduri. La putin timp dupa ce baiatul meu a implinit trei ani am renuntat la idiotul de pediatru care m-a dus pe calea terorii. Noul doctor s-a uitat la analizele de snge ale puiului meu si la testele pentru metale grele si m-a informat fara loc de intoarcere ca fiul meu a fost afectat de vaccinuri si nu a fost niciodata un candidat pentru imunizare. Mi-a spus ca datorita fibromialgiei mele si a faptului ca boli autoimune si probleme digestive sunt comune in familia mea si a sotului meu, baiatul meu nu ar fii trebuit vaccinat niciodata. Daca adaug si tot ce i s-a intamplat de la nastere si faptul ca avea icter, si un cefalohematom care s-a dizolvat in aproape 6 luni, iritatii severe, reflux gastroesofagian, rinita croniza, infectii ale urechii si eczema atopica, era foarte clar faptul ca sistemul lui imunitar nu functiona cum trebuie. Vaccinurile trebuie facute doar cand sistemul imunitar funcitioneaza corect, lucru care explica de ce la el imunizarile facute prin vaccinuri sunt ZERO. Potrivit CDC si prospectelor de pe vaccinuri, copiii nu trebuie vaccinati daca sunt bolnavi sau sub tratament cu antibiotice. Copilul meu a fost bolnav si/sau sub tratament la aproape fiecare tura de vaccin. Oameni buni, eu stiu ce i s-a intamplat copilului meu. EU STIU. Am vazut totul. Ginger Taylor a adunat de-a lungul anilor o lista cu studii care leaga in mod direct Autismul de vaccinuri. Si lista aia are peste 60 de studii.
Inca ceva – nu va obositi sa scrieti comentarii despre vaccinuri. Nu lei voi posta. Sunt perfect constienta ca sunt copii cu autism care nu au fost niciodata vaccinati. Nu spun ca vaccinurile sunt de sine statatoare responsabile pentru autismul fiecarui copil. Dar stiu ca au facut un rau ireparabil sistemului imunitar al copilului meu, care a dus eventual la Autism. Gata, am zis-o.

8) Acetaminophen/Paracetamol
Copilul meu a primit o cantitate incredibila din acest aceasta moarte rosie, lichida. Acetaminophenul opreste productia de glutationa, antioxidantul principal al organismului uma. Glutationa este esentiala in lupta organismului cu toxinele si in eliminarea lor. Asta inseamna ca probabil cel mai rau lucru pe care il poti face e sa ii dai unui copil paracetamol cand e vaccinat sau cand are o infectie in corp. Assitenta de la cabinetul pediatrului meu i-a dat paracetamol instantaneu cand l-a vaccinat. Cand infectiile la ureche, durerile de stomac si febra au inceput, ca rezultat al raului facut de vaccin, i-am dat paracetamol pentru a-i usura durerea. Incepeti sa vedeti cum toate ororile astea formeaza o tesatura ? O problema are nevoie de o solutie care creeaza o alta problema si tot asa. 

9)Fluor
Probabil fluorul ma enerveaza cel mai mult dintre toate lucrurile de pe lista asta. Sunt convinsa ca programul de fluorizare este una din cele mai mari teorii ale conspiratiei si tepe din istoria umanitatii. Daca aveti vreodata timp si va place istoria, dati o cauta pe Google “istoria fluorului”. Se citeste ca un roman de Dan Brown si ar fi perfecta in cazul in care copiii nu ar avea afectiuni ale creierului din cauza apei fluorizate pe care o beau. O sa va las pe voi sa cautati mai multe, eu va dau doar rezumatul: Fluorul contine fluorina. Fluorina este doar putin mai putin toxica decat arsenicul si mai toxica decat plumbul. In acelasi timp este o molecula-caraus (purtatoare). Adora sa se combine cu alte materiale si sa creeze molecule si mai toxice. In acelasi timp trece bariera sange/creier. Asa ca daca, spre exemplu, copilul are in organism aluminiu de la adjuvantii din vaccinuri sau plumb de la o teava ruginita in apa pe care o bea, fluorina se lipeste de acestea si le conduce direct spre creier. Potrivit Consiliului National de Cercetari, 36 de studii au aratat o legatura directa intre fluor si IQ scazut la copii.

Si hai sa va spun partea cea mai tare. Aia in care ma dau cu capul de masa, imi smulg parul si urlu: Poasto!Proasto!Proasto! Noi nici macar nu avem apa potabila fluorizata. Am cumparat-o si i-am dat-o baiatului meu dinadins. Pediatrul meu mi-a spus ca are nevoie de asta. Asa ca am cumparat sticlele alea mici si dragute. Si i-am dat si suplimente cu vitamine si fluor. Si dupa toate astea, pana a facut copilul 5 ani, tot am avut o factura de $ 4000 la dentist pentru el. Iar interventiile dentare au necesitat anestezie generala care contine …. Da ! Fluor ! Si il mai gasesti si in multe medicamente, cum ar fi picaturile de urechi pe care i le-am pus atata timp. Cum dracu’ de am avut grija sa nu ii dau pasta de dinti cu fluor pentru ca stiam ca e otravitoare, dar i-am dat apa fluorizata ? Dava vreti sa va speriati putin, cititi ce scrie pe tuburile de pasta de dinti cu fluor. Ingestia jumatate de tub de catre un copil mic poate duce la moarte. Si cu toate astea, noua ni se baga fluor in apa potabila. O crima, din punctul meu de vedere.
Ma pot gandi la multe alte lucruri gresite care au contribuit la starea de sanatate a fiului meu. Mentionez: dieta, vesela, gel calmant pentru gingii cand ii dadeau dintii pe baza de benzocaina si materiale de constructie daunatoare, dar nu voi mai elabora din bun simt. Scriu asta pentru a deschide ochii celor care inca pot lua decizii mai bune decat ale mele.

Anticipez 3 tipuri de raspunsuri la postarea asta:
1) Vor fi oameni care vor spune: Femeie, cat de proasta poti sa fii. Ce ai facut e egal cu abuzul infantil. E logic ca baiatul tau are Autism. Nu am cu ce sa va contrazic, aveti dreptate. Bravo voua ca stiti sau ati stiut mai bine decat mine.
2) Cativa veti intelege exact prin ce trec, caci prin asta treceti si voi. Pentru voi, toata consideratia si compasiunea mea. Vom trai toata viata stiind ca am gresit, asa ca acum nu putem decat sa ne spunem poveste, incercand sa ii ajutam pe altii.
3) Si vor fi cei carora li se va face mila de mine si vor incerca sa ma incurajeze. Nu o faceti. Nu ma ajuta. Dati share la blogul meu si ajutati-i pe alti pana nu e prea tarziu! 

Greselile pe care le-am facut au fost, in mare parte, recomandate de medici specialisti. Asta nu e o scuza, stiu. Sanatatea fiului meu era responsabilitatea MEA ! Am avut puterea de a decide sa ascult recomandarile lor sau nu. Macar putina munca de cercetare din partea mea ar fi putut schimba soarta fiului meu. Sunt femei care in momentul asta se duc la doctor pentru a doua sau a treia ecografie in sarcina. Sunt mame care acum le dau paracetamol copiiilor lor. Sunt mame in travaliu cu oxitocina in vene. Sunt mame care isi trateaza copiii pentru infectii la urechi fara sa realizeze ca sistemul lor imunitar e in neregula. Si sunt multe mamae care aud, pentur prima oara: “Copilul tau are Autism” Ajutati-le.
Sunt convinsa ca Autismul baiatului meu putea fi prevenit. Ganditi. Cautati si cititi. Nu va permiteti sa nu o faceti !”

Asta a fost tot ! In timpul sarcinilor mele nu am avut decat cate o ecografie la fiecare … sunt vaccinati si am tot timpul rezerva de paracetamol supozitoare, nurofen, eferalgan si panadol … ma duc sa le arunc. Acum 2 saptamani am plans cand am citit articolul asta dar stiti ce ? Ma intorc la siropul de salvie, ceaiul de ceapa si siropul de patlagina pe care mi le facea mamaie cand eram mica! Pentru mine asta e o dovada suficienta ca era mai bine inainte…cand eram mica radeam de mamaie si ii spuneam Mama-Natura ! Sper sa ajung sa stiu macar jumate din cate stie ea !
E 4 dimineata … m-am apucat de postarea asta acum 2 zile si abia acum imi fac curaj sa ii dau publish si share pe tot ce pot sa ii dau share …
Sper sa ajute pe cineva …
Chiar sper !

————————————————————————————————————