sâmbătă, 6 septembrie 2014

o noua VIATA ?!?



Pentru a intra in randul oamenilor normali ma apuc/hotarasc sa-mi fac cont pe “f” si sa deslusesc abc-ul cu “gaseste prieteni” si toata bucataria cu vazutul de poze, postari, comentarii s.a.m.d.
Plimbandu-ma si ratacind, “adaugand” la intamplare prieteni, prieteni ai prietenilor, cunoscuti si posesori de nume cunoscute (asa este la inceput !), printre cei cu care m-am logat cam la intamplare si “le-am cerut prietenia” - descopar un chip cunoscut:


Surprize, surprise … surpriza: placuta si incitanta. O cunosteam dinainte de a se naste; sau a crescut sub privirile mele (de atunci si nu cu mintea de acum !). Dispare din orizontul apropiat, dar ne mai salutam ocazional prin cartier; si acum surpriza: “O noua viata !”.
Frumoasa alternativa, tentanta activitate/lucrare de laborator la sectiunea DEZVOLTARE PERSONALA (http://www.cheiasuccesului.ro/2011/11/ce-reprezinta-dezvoltarea-personala#axzz3CZ3dMzL0, gand/dorinta care ma bantuie la fiecare revelion cand imi fac “inventarul” anului trecut/papat si planuri/promisiuni pentru zilele care urmeaza; “O noua viata !”.- usor de spus, dar …
Sa ne imaginam ca noi si viata nostra suntem o “prajitura” cu toate componentele, proprietatile-caracteristicile (etc.) ei; si acum - “O noua viata !”.
Adica sa revenim la componentele/ingredientele/esentele/aromele initiale si sa le melanjam/amalgamam/mozaicam dupa alta reteta !
E posibil ? Partial/pe alocuri/la unele detalii DA si pe ansamplu – NU ! Faina deja are drojdia/oul/laptele/untul adaugate, zaharul este dizolvat, compozitia este coapta; in plus/essential/fundamental procesul impune o dare inapoi a TIMPULUI.
Admit ca “surpriza” mea are un nou look/silueta/alura/tinuta modificate/schimbate adecvat/corespunzator pentru “O noua viata !”; dar sufletul/inima/mintea-capul/sentimentele/memoria s.a.m.d. ???
In gara de Nord cand s-a urcat intr-unul dintre trenurile vietii era o EA; acum este un cub rubick de femeie/sotie/mama/fiica/nora etc., etc., etc. …
O noua iubire/dragoste/atasament/duiosie/devotament … DA, dar “O noua viata !” – NU !!!
Poate EA sa poata; nu sunt eu in masura/in postura sa judec pe altii. Sa ma refer la mine; cu bogata imaginatie pe care o am – visez/imi imaginez scenariul iluziei/nalucii Phoenix si plutesc ca un maestos EL CONDOR PASA:


Vreau/doresc sa fiu fericit, sa derulez/reincep/traiesc “O noua viata !”; stau la mansa avionului ce pluteste maestos ca un EL CONDOR PASA … sa savurez beatitudinea CLIPEI trec pe pilot automat … inadmisibil uit TOT si caut sa rup legaturile/valentele/”zestrea” a ceea ce a fost … “O noua viata !” … un bazait strident si o suita de leduri rosii canta o simfonie a infernului … incerc sa preiau comanda … calculatul de bord din capul meu … pe monitor promterul ramane fix/teapan/nemiscat/MORT !
Rescue, tastez infrigurat la nesfarsit [Ctrl + Alt + Del], restart … NIMIC, NIMIC, NIMIC …

Attention, attention ... danger ... BIOS virus infection fundamental ANDRAANDRA ... virus ... run format HHD to stop infection ...

Da, “prajiturica” … cum sa incep o “O noua viata”.cand eu sunt tot EU; viata mea si EU suntem totuna … aceasi incertitudine postulata de Heidelberg; ceva, inca neclar pentru ignorantul de mine, ca si Sfanta Treime …
… vad/simt/traiesc cum Phoenix a mea, cu inscriptia “O noua viata !”, se prabusete intr-un arc larg de curcubeu … si apoi … NIMIC, NIMIC, NIMIC …